Sidebar

Vilius Malūnavičius apgynė disertaciją „Geobacillus lipoliziniai fermentai: struktūros-funkcijos tyrimai ir pritaikymas polikaprolaktonų perdirbimui“ ir jam buvo suteiktas biologijos mokslo krypties daktaro laipsnis. 

Vilniaus universiteto (VU) startuolis „Biomatter“ sėkmingai pritraukė 6,5 mln. eurų investiciją iš rizikos kapitalo fondų „Inventure“ ir „UVC Partners“. Lyderiaujanti fermentų inžinerijos įmonė pasitelkdama dirbtinį intelektą (DI) kuria naujus, gamtoje neegzistuojančius fermentus. Pasak ekspertų, DI pritaikymas baltymams kurti gali padėti išspręsti esmines problemas, susijusias su jų inžinerija.

Prisijunkite prie Europos molekulinės biologijos laboratorijos (EMBL) projekto-konkurso "Išlankstyk savo pasaulį" (Unfold Your World) ir pasinerkite į žavų gamtos molekulinių stebuklų – baltymų – pasaulį!

Minjo universitete Bragoje (Portugalija) vyko ketvirtoji metinė „Arqus“ konferencija, kurios tema – „Vienijame universitetus, įveikiame iššūkius“. Šis tris dienas trukęs reikšmingas „Arqus“ renginys subūrė apie 250 dalyvių iš įvairių universitetų.

Kotryna Čekuolytė apgynė disertaciją „Termofilinių Geobacillus genties bakterijų sintetinamų sidabro nanodalelių antimikrobinio poveikio mechanizmas“ ir gavo biologijos mokslo krypties daktaro laipsnį.

Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas mokslo metų pabaigos šventėje „Finis Anni Academici“ įteikė atminimo dovanas ir padėkos raštus Gyvybės mokslų centro (GMC) ir kitų fakultetų mokslininkams už mokslo pasiekimus ir išskirtinę veiklą. Buvo Magna cum laude diplomus gavę absolventai.

Už puikius mokymosi rezultatus ir aktualius tyrimus, kurie jungia mikrobiologijos ir aplinkosaugos sritis, vienkartinės prof. Karolio Jankevičiaus stipendijos paskirtos Mikrobiologijos bakalauro studijų programos III kurso studentei Indrei Čepaitei ir Mikrobiologijos magistro studijų programos I kurso studentui Modestui Katauskiui. Stipendija įsteigta įsteigta UAB „GVT LT“.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos