Sidebar

Spalio 2-4 d. vyko EMBO mokymai „Projektų valdymas“, kuriame 15 įvairių sričių tyrėjų gerino savo įgūdžius reikalingus planuojant naujus projektus bei sėkmingai juos įgyvendinant.

EMBO projektų valdymas 2

Tokio pobūdžio EMBO (Europos Molekulinės Biologijos Organizacija) remiami tarptautiniai mokymai mokslo darbuotojų kvalifikacijai tobulinti šiemet jau antri. Liepą Gyvybės mokslų centre vyko „Vadovavimo laboratorijai“ mokymai, kurie buvo skirti lyderystei ugdyti, ir kurie susilaukė labai daug gerų dalyvių atsiliepimų. Neseniai įvykę „Projektų valdymo“ mokymai per tris dienas nagrinėjo projektų kūrimo, planavimo, tikslo siekimo, motyvacijos bei rizikų ir konfliktų valdymo temas. Mokymų metu buvo konstruktyviai pateikiama teorinė medžiaga ir ji čia pat išbandoma per įvairias komandines užduotis ir dialogus smulkiose grupelėse. Pačius kursus vedė patyrę „Leadership Sculptor“ treneriai Mette Hvied Lauesen ir Melanie Glickman.

Kelių dalyvių atsiliepimai apie „Projektų valdymo“ kursus:

Edvardas Golovinas (Gyvybės mokslų centras) „Kursų turinys geras, naudingas ir praktiškai pritaikomas. Kokybė gera, instruktoriai kompetentingi, dėmesingi ir puikiai išmanantys savo darbą. Labiausiai naudinga, kad išmokau efektyvesnio projektų eigos monitoringo, projekto eigą skatinančių ir stabdančių poveikių įvertinimo, projektų iniciacijos žingsnių planavimo. Įgytos žinios bus labai naudingos akademinėje karjeroje.”

Lina Baranauskienė (Gyvybės mokslų centras) „Kursai labai patiko, buvo gerokai daugiau praktinių užduočių nei tikėjausi. Tai leido iš karto pajusti aptariamų klausimų svarbą, išgirsti kitų dalyvių patirtis, įvertinti, kad visi susiduriame su panašiomis problemomis. Neabejoju, kad kursų metu įgytos žinios padės geriau planuotis savo laiką, aiškiau įvertinti galimas projekto rizikas, tiksliau sekti projekto eigą ir užtikrinčiau jaustis projekto komandoje.”

GMC vykę kursai buvo suorganizuoti ir koordinuoti prof. Vytautės Starkuvienės-Erfle, Dalios Lukšienės, Ugnės Gaigalės, Dainos Bujanauskienės ir prof. Virginijaus Šikšnio.

 EMBO projektų valdymas 3
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos