Sidebar

I3HIES projekto, skirto skatinti tarpregionines investicijas į inovacijas ir bendradarbiavimą tarp sveikatos inovacijų ekosistemų, partneriai lankėsi Gyvybės mokslų centre (GMC).

Šis vizitas pabrėžė projekto dalyvių įsipareigojimą pertvarkyti sveikatos priežiūros sektorių stiprinant tarptautinį bendradarbiavimą ir diegiant tikslingas inovacijas. Konsorciumas, kurį sudaro devyni partneriai iš Vengrijos, Austrijos, Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Slovėnijos ir Lietuvos, siekia spręsti svarbiausias sveikatos sektoriaus problemas, įskaitant medicinos prietaisų, skubios pagalbos įrangos naudojimą ir Medicinos prietaisų reglamento (MDR) laikymąsi.

Apsilankymas Gyvybės mokslų centre (GMC) buvo svarbus įvykis I3HIES partneriams. GMC direktoriaus Dr. Kasčio Krikštopaičio surengtame susitikime partneriai buvo supažindinti su įvairiomis mokslinių tyrimų ir studijų sritimis, kurioms centras skiria daugiausia dėmesio. Direktorius išsamiai apžvelgė Centro veiklą, pabrėždamas jo vaidmenį plėtojant inovacijas per pažangiausius mokslinius tyrimus ir bendradarbiavimo projektus.

Ekskursija po GMC pastatą leido partneriams iš arti pamatyti moderniausias patalpas ir laboratorijas, kuriose atliekami moksliniai tyrimai. Ši patirtis suteikė vertingos informacijos apie praktinį Centro darbo rezultatų pritaikymą ir jo galimą atitikimą I3HIES projekto tikslus.


„Tikimės, kad apsilankymas GMC padėjo I3HIES partneriams identifikuoti potencialią sinergiją ir bendradarbiavimo galimybes“, - sakė GMC direktorius.
Toks bendradarbiavimas yra labai svarbus siekiant projekto tikslų ir užtikrinant, kad sukurtos inovacijos būtų ne tik veiksmingos, bet ir atitiktų realius poreikius bei teisės aktų reikalavimus.


I3HIES projektu siekiama užtikrinti reikiamą veiksmingumą sveikatos priežiūros sektoriuje, skatinant ir palaikant tarptautinį bendradarbiavimą tarp atitinkamų keturgubos spiralės inovacijų dalyvių.

Artimiausi tikslai - patvirtinti 15 projektų idėjų, užmegzti tris europines partnerystes ir perspektyviausius mažo verslo atvejus paversti konkrečiais investiciniais planais, taip remiant vykstančią sveikatos priežiūros sektoriaus transformaciją.

 

Daugiau informacijos rasite čia: https://www.lic.lt/en/projects/international/i3hies/.

 

 20240611 I3HEIS 1
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos