Sidebar

Vilniaus Universiteto Gyvybės mokslų centre (VU GMC) vyko pirmasis projekto PANERIS susitikimas. PANERIS - tai programos "Horizontas WIDERA" projektas "Pathways for Synergies", kuriuo siekiama spręsti svarbias problemas kaip bendradarbiavimo kliūtys, finansavimo spragos, neišvystyti ar nepakankami įgūdžiai ir netinkamai suderinta politika, užtikrinant platesnę prieigą prie Europos neuromokslų infrastruktūros, derinant mokslinių tyrimų ir inovacijų strategijas, politiką ir finansavimo programas tarp institucijų, regionų ir valstybių.

Labai džiaugiamės, kad į susitikimą atvyko visi konsorciumo partneriai iš Ispanijos (The Fundació de Recerca Clínic Barcelona-Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, FRCB-IDIBAPS), Portugalijos (Instituto de Medicina Molecular Joao Lobo Antunes, iMM) ir Lenkijos (Instytut Farmakologii im. Jerzego Maja Polskiej Akademii Nauk), kurie pradėjo bendras diskusijas dėl projekto įgyvendinimo ir veiklos užtikrinimo.

Šis svarbus susitikimas, kurį suorganizavo Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras - koordinuojanti institucija, žymi esminį momentą kelyje į sinergijos tarp skirtingų mokslinių tyrimų sričių skatinimą. Šio susitikimo metu dalyviai įsitraukė į diskusijas, dalijosi savo patirtimi ir strategijomis, kaip padidinti PANERIS poveikį mokslininkams bei visuomenei. Dirbdami kartu partneriai siekia išnaudoti tarpdisciplininio bendradarbiavimo potencialą, kad paskatintų mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtrą.

Daugiau informacijos apie projektą: https://cordis.europa.eu/project/id/101160180

20240508 PANERIS 3  20240508 PANERIS 4 

 

 

PANERIS project is funded under the HORIZON Europe call HORIZON-WIDERA-2023-ACCESS-04-01 - Pathways to Synergies, as a HORIZON Coordination and Support Action under the title “Pan-European Network for Neuroscience Research Infrastructure and Strengthening of Support capacities” (project no 101160180). The project duration is 24 months, with a start date of 1 May 2024 and an expected end date of 30 April 2026.

20240508 PANERIS web funding

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos