Sidebar

VU Gyvybės mokslų centre (GMC) lankėsi aukšto rango delegacija iš Pietų Korėjos Pohango mokslo ir technologijų universiteto (POSTECH). Šio vizito tikslas skatinti partnerystę, stiprinti akademinį ir mokslinių tyrimų bendradarbiavimą tarp institucijų.

POSTECH universiteto prezidentą dr. Seong Keun Kim, Tarptautinių ryšių skyriaus viceprezidentą prof. Sungmin Park, Tarptautinių ryšių skyriaus direktorių Junki Ahn, Tarptautinių ryšių skyriaus vadovo asistentę Yujin Kim bei CQD centro direktorių prof. Taiha Joo priėmė GMC direktorius Dr. Kastis Krikštopaitis bei Centro tyrėjai. Pagrindinis vizito tikslas buvo susipažinti su modernia GMC laboratorijų įranga ir identifikuoti abipusių interesų sritis, galinčias atverti kelią reikšmingiems bendradarbiavimo projektams ir iniciatyvoms.

Vizito metu POSTECH delegacija susitiko su GMC mokslininkais ir tyrėjais, kad aptartų bendrų mokslinių projektų galimybes. Dr. Martynas Simanavičius, Imunologijos skyriaus vyresnysis mokslo darbuotojas supažindino su atliekamais moksliniais tyrimais, įskaitant tyrėjų sukurtas antikūnų bibliotekas, įvairius bendradarbiavimo su sveikatos priežiūros sektoriumi ir verslu projektus. Vėliau svečiai susitiko su Bioanalizės skyriaus vyresniaisiais mokslo darbuotojais Dr. Mariumi Dagiu ir Dr. Daliumi Ratautu. Mokslininkai pristatė savo tyrimus, susijusius su mokslu pagrįstos įrangos sveikatos sektoriui - gliukozės, aminorūgščių ir kitų detektorių - kūrimu. Galiausiai svečiai iš Pietų Korėjos apsilankė Dr. Lino Mažučio laboratorijoje, kur susipažino su mikroskysčių technologijomis bei grupės atliekamais fundamentiniais ir taikomaisiais moksliniais tyrimais.

Susitikimuose su mokslininkais daugiausia dėmesio buvo skiriama abiejų institucijų unikalių pranašumų ir patirties panaudojimui sprendžiant pasaulinius mokslo ir technologijų iššūkius.

GMC ir POSTECH sieja bendras įsipareigojimas siekti akademinės kompetencijos ir naujovių. Viliamasi, kad šis vizitas taps ilgalaikės partnerystės pradžia.

20240717 POSTECH 1  20240717 POSTECH 2  20240717 POSTECH 3 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos