Sidebar

Šią savaitę Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (VU GMC) lankėsi tyrimų ir inovacijos prorektorius prof. Eugénio Campos Ferreira iš Minjo universiteto Portugalijoje.

Šio vizito metu VU GMC direktorius dr. Kastis Krikštopaitis supažindino svečius su centru ir jo vykdomais moksliniais darbais, o Doktorantūros mokyklos vadovė prof. Daiva Baltriukienė pristatė centro palyginamojo vertinimo rezultatus ir kaip jie su laiku keitėsi. Taip pat buvo aptarti šių vertinimų skirtumai tarp šalių ir aukštojo mokslo bei studijų vertinimui reikalingi kriterijai.

Prof. Eugénio Campos Ferreira apsilankė GMC Biotechnologijos instituto Eukariotų genų inžinerijos skyriuje ir Biochemijos instituto Molekulinės mikrobiologijos ir biotechnologijos skyriuje, kur skyriaus vedėjai Dr. Rasa Petraitytė-Burneikienė bei prof. Rolandas Meškys supažindino su šiuo metu vystomomis tyrimų temomis ir aprodė turimas laboratorijas.

Kartu su Minjo universiteto prorektoriumi GMC lankėsi ir VU Mokslo ir inovacijų departamento direktorė Vida Lapinskaitė bei Mokslo administravimo skyriaus vadovė Eglė Miltakienė.

Minjo ir Vilniaus universitetai priklauso ARQUS Europos universitetų aljansui. Pagrindinis šio aljanso tikslas – sukurti bendras ilgalaikes, tvarias struktūras bei glaudų tarpinstitucinį bendradarbiavimą studijų, mokslo, socialinės partnerystės srityse.

PXL 20240610 122048627  PXL 20240610 114320715 PXL 20240610 123242924.PORTRAIT 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos