Sidebar

Vadovo vardas ir pavardė: Mindaugas Zaremba

El.pašto adresas:

Institucija (Įmonė), Padalinys: Biotechnologijos institutas, Baltymų-nukleorūgščių sąveikos tyrimų skyrius (vadovas prof. V. Šikšnys)

Preliminari tema: Bakterijų apsaugos sistemų funkciniai ir struktūriniai tyrimai

Trumpas praktikos aprašymas, darbo pobūdis: Bakterijų apsaugos sistemų tyrimai leido atrasti restrikcijos-modifikacijos ir CRISPR-Cas sistemas, kurių baltymai, tokie kaip restrikcijos endonukleazės ir Cas nukleazės, tapo nepamainomi DNR manipuliacijos eksperimentuose bei sukėlė atitinkamai genų inžinerijos ir genomų redagavimo revoliucijas. Šiuo metu įdentifikuota daugiau nei 100 skirtingų bakterijų sistemų, kurios skiriasi savo genetine organizacija, įvairių funkcinių domenų sudėtimi bei spėjamais veikimo mechanizmais. Todėl detalūs jų funkciniai, struktūriniai bei veikimo mechanizmų tyrimai yra aktualūs ne tik fundamentaliuoju aspektu, bet gali nulemti ir jų naujų pritaikymo sričių atradimą. Praktikos metu bus atliekami naujų apsaugos sistemų funkciniai ir struktūriniai tyrimai. Praktikos metu studentas (-ė) įgis teorinių ir praktinių žinių taikydamas biochemijos, molekulinės biologijos, metodus ir dirbs su šiuo metu sparčiai besivystančia ir aktualia tema.

Reikalavimai praktikantui: Bakalaurantas(-ė) Magistrantas(-ė)

Pasiūlymas galioja iki: 2024-12-31

Papildoma informacija: Kandidatus prašome atsiųsti laisvos formos motyvacinį laišką . Laiške nurodykite savo studijų programą, įgūdžius, pasiekimus, veiklas ir jei turite, patirtį kitose laboratorijose. Pridėkite studijų rezultatus.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies. More information