Sidebar

Patvirtinus visus kandidatus į Vilniaus universiteto (VU) tarybos narius, prasideda kandidatų debatų etapas. Šie debatai – tai galimybė išgirsti kandidatų idėjas ir vizijas, kurios turės įtakos viso VU veiklai artimiausius penkerius metus. Pirmieji debatai vyks jau šį penktadienį, spalio 11 d., 15 val. Saulėtekyje.

Kandidatų debatai vyks įvairiuose VU padaliniuose pagal numatytas sritis. Kviečiame juos stebėti gyvai arba jų tiesiogines transliacijas. Debatai vyks:

  • Gamtos mokslų srities biochemijos, geologijos, fizinės geografijos, paleontologijos, biologijos, biofizikos, ekologijos ir aplinkotyros, botanikos ir zoologijos kryptis

Spalio 11 d. 15 val. Gyvybės mokslų centre, Saulėtekio al. 7, R106 auditorija

Dalyvauja: Marius Dagys (Gyvybės mokslų centras) ir Urtė Neniškytė (Gyvybės mokslų centras).

Diskusiją moderuos Monika Šimoliūnienė.

Tiesioginę debatų transliaciją galite stebėti čia.

  • Humanitarinių mokslų interesų sritis

Spalio 16 d. 17 val. Filologijos fakultete, Universiteto g. 5, V. Krėvės auditorija

Dalyvauja: Jurgis Pakerys (Filologijos fakultetas) ir Irena Vaišvilaitė (Istorijos fakultetas).

  • Gamtos mokslų srities matematikos, fizikos, chemijos, astronomijos, informatikos krypčių arba technologijų mokslų sritis

Spalio 18 d. 16 val. Fizinių ir technologijos mokslų centre, Saulėtekio al. 3,  A101 salė
Dalyvauja: Romas Baronas (Matematikos ir informatikos fakultetas), Arūnas Ramanavičius (Chemijos ir geomokslų fakultetas), Gintautas Tamulaitis (Fizikos fakultetas) ir Edita Palaimienė (Fizikos fakultetas).

  • Medicinos ir sveikatos mokslų interesų sritis

Spalio 21 d. 16 val. Medicinos mokslo centre, Žaliųjų ežerų g. 2, konferencijų salė
Dalyvauja: Natalija Istomina (Medicinos fakultetas), Tomas Poškus (Medicinos fakultetas) ir Algirdas Utkus (Medicinos fakultetas).

  • Ne VU darbuotojų bendrieji debatai

Spalio 22 d. 17 val. Vilniaus universitete, Universiteto g. 3, Teatro salė 

Dalyvauja: Kornelijus Platelis (Filologijos fakultetas), Rasa Antanavičiūtė (Istorijos fakultetas, Filosofijos fakultetas), Marius Jurgilas (Ekonomikos ir verslo administravimo fakultetas), Rūta Skyrienė (Verslo mokykla), Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė (Komunikacijos fakultetas), Inga Davidonienė (Kauno fakultetas), Toma Monginė (Kauno fakultetas), Algimantas Markauskas (Medicinos fakultetas, Gyvybės mokslų centras), Genovaitė Voverienė (Medicinos fakultetas, Gyvybės mokslų centras), Alvydas Žabolis (Fizikos fakultetas) ir Jūratė Petrauskienė (Matematikos ir informatikos fakultetas).

Diskusiją moderuos Donatas Puslys.

  • Socialinių mokslų interesų sritis

Spalio 23 d. 15 val. Teisės fakultetas, TechHub salė (I r.), Saulėtekio al. 9

Dalyvauja: Virginija Jurėnienė (Kauno fakultetas), Vytautas Nekrošius (Teisės fakultetas) ir Birutė Švedaitė-Sakalauskė (Filosofijos fakultetas, Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas).

Klausimus kandidatams bus galima užduoti gyvai arba nuotolinės transliacijos komentarų sekcijoje.

Primename, kad agitacijos metu kandidatams būtina laikytis sąžiningumo, nešališkumo ir kitų etikos normų. Kviečiame visus dalyvauti šiuose renginiuose ir susipažinti su kandidatais. Agitacinis laikotarpis truks iki šių metų spalio 27 d.

VU tarybos rinkimai vyks š. m. spalio 28–29 d., o išankstinis balsavimas numatomas spalio 21–22 d.

Balsuoti už kandidatus į VU tarybą gali tik VU akademiniai darbuotojai, atitinkantys VU statute nustatytus reikalavimus. Pasitikrinti, ar turite teisę balsuoti rinkimuose į VU tarybą, galite specialiame intraneto polapyje nuo spalio 14 d.

Aktuali informacija apie kandidatus yra skelbiama polapyje „Rinkimai į VU tarybą 2024“, o naujausia informacija apie debatus – šio polapio skiltyje „Debatai“.

Apie VU tarybą

Vilniaus universiteto taryba – tai vienas iš trijų VU valdymo organų, sprendžiantis strateginius aukštosios mokyklos veiklos klausimus.

Tarybos nariais (-ėmis) penkerių metų kadencijai bus renkama vienuolika asmenų, tarp kurių:

  • penki (-ios) nariai (-ės), renkami (-os) iš iškeltų kandidatų (-čių) – VU dėstytojų ir mokslo (meno) darbuotojų,
  • keturi (-ios) nariai (-ės), renkami (-os) iš iškeltų kandidatų (-čių) – ne VU darbuotojų ar studentų (-čių),
  • du (dvi) nariai (-ės), renkami (-os) VU Studentų atstovybės nustatyta tvarka.

Šie rinkimai organizuojami vadovaujantis Vilniaus universiteto tarybos narių rinkimų ir įgaliojimų nutraukimo tvarkos aprašu.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos