Sidebar

Neseniai Gyvybės mokslų centre (GMC) apsilankę pasaulinio tvarių technologijų lyderio „Johnson Matthey“ atstovai vertino abiejų institucijų bendradarbiavimo galimybes.

VU Senato pirmininkės profesorės Eglės Lastauskienės lydima „Johnson Matthey“ delegacija susipažino su pažangiausiomis GMC mokslinių tyrimų kryptimis, jai buvo akcentuotas Centro siekis diegti inovacijas ir vystyti mokslinę kompetenciją.

Svarbiausias vizito akcentas buvo ekskursija po profesoriaus Rolando Meškio laboratoriją, kurioje delegacija buvo supažindinta su joje atliekamais fermentų tyrimais ir kuriamais inovatyviais metodais. Profesoriaus R. Meškys laboratorija garsėja savo novatoriškais darbais fermentų technologijų srityje, suteikiančiais vertingų įžvalgų kuriant tvarius procesus ir produktus.

Profesorė Lastauskienė išreiškė optimizmą dėl galimo bendradarbiavimo: „GMC yra pasirengęs puoselėti partnerystę, kuri skatina mokslo pažangą ir poveikį visuomenei. Tikimės drauge su „Johnson Matthey“ apsvarstyti galimybę vykdyti bendrus projektus, kuriuose mūsų sukaupta patirtis bus panaudota sprendžiant pasaulinius iššūkius“.

Ekskursijos po GMC metu „Johnson Matthey“ delegacija išsamiai susipažino su modernia Centro įranga ir bendradarbiavimui reikalinga aplinka. Iš arti pamatę GMC turimą infrastruktūrą ir pajėgumus, dar labiau įsitikino produktyvios partnerystės mokslinių tyrimų ir plėtros iniciatyvų srityje galimybėmis.

Įkurta 1817 m., „Johnson Matthey“ kompanija toliau tobulėja, demonstruodama nuoseklų įsipareigojimą siekti tvarumo visame savo įvairiapusiame portfelyje. Savo veiklą vykdanti visame pasaulyje ir daug dėmesio skirianti moksliniams tyrimams ir plėtrai, „Johnson Matthey“ yra technologinės pažangos, kuria siekiama sukurti švaresnį ir sveikesnį pasaulį, lyderė.

20240613 JM vizitas 1  20240613 JM vizitas 3  20240613 JM vizitas 2 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos