Sidebar

Šią savaitę Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (VU GMC) lankėsi tyrėjų delegacija iš Jungtinės Karalystės Lankasterio universiteto. 

Šio vizito metu Senato pirmininkė ir VU GMC Biomokslų instituto direktorė prof. Eglė Lastauskienė supažindino svečius su centru ir jo vykdomais moksliniais darbais. VU mokslo projektų skyriaus vadovė Anzelma Ūseliene ir tarptautinių dotacijų koordinatorius Yoram Lev Yehudi pateikė bendrų projektų finansavimo galimybių ir tyrėjų mainų iniciatyvų apžvalgą ir su tuo susijusias problemas. VU GMC mokslininkai prisistatė ir papasakojo vykdomus projektus. Vėlesnėse diskusijose buvo aptariamos Lankasterio universiteto tyrimų grupės ir jų vykdomi projektai, nustatant galimas bendradarbiavimo sritis su mūsų mokslinių tyrimų grupėmis. Buvo svarstyta, kaip įveikti tokias kliūtis kaip skirtingos studijų programos, universiteto finansavimo ir mokesčių sistemos, siekiant palengvinti mokslinius vizitus ir studentų mainus tarp universitetų. Be to, buvo svarstyta dėl jungtinių vasaros mokyklų organizavimo. Galiausiai abi pusės iš VU GMC ir Lankasterio universiteto diskutavo apie būsimas komunikacijos platformas, susitikimus ir tolesnio bendradarbiavimo būdus.

Lankasterio universiteto atstovai GMC jau lankėsi 2023 metų spalį ir 2022 metais. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos